Laatste reviews van onze elektriciens
Er zijn op dit moment geen reviews beschikbaar

Wat u moet weten over een stroomstoring

Een Elektricien
Hulp nodig bij een stroomstoring? een van onze vakspecialisten helpt u verder in Breda!

Stel u bent net aan het koken en ineens valt de stroom uit. Als u aan het klussen bent in huis en opeens geen stroom meer hebt, kan dat erg hinderlijk zijn. Op het moment dat er een stroomstoring plaatsvindt, komt dat nooit gelegen en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben.

Wat kunt u doen als de stroom uitvalt?

Als de stroom plotseling uitvalt, is het verstandig om te beginnen met het uitvoeren van de stekkerproef. De stekkerproef is een eenvoudige maar effectieve manier om een defect apparaat of elektrische aansluiting te achterhalen. Gemiddeld genomen duurt het zo'n 10 minuten om de stekkerproef uit te voeren, afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal elektrische apparaten dat u gebruikt.

In het geval dat u dit niet zelf wilt doen, kunt u een elektricien inschakelen. Besef wel dat de rekening van de elektricien hoog kan uitvallen als het probleem veroorzaakt wordt door een kapot apparaat. Dit omdat de elektricien toch is langs geweest en daardoor kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Hoe kunt u een defecte elektrische aansluiting vinden tijdens een stroomstoring?

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast worden uitgeschakeld of dat de zekeringen van de groepen worden verwijderd. Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten in de volledige woning. Heractiveer de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast.

Steek één voor één de stekkers terug in het stopcontact en schakel ze één voor één in. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als de elektriciteit uitvalt wanneer u een apparaat aanzet, betekent dit dat dat apparaat de schuldige is.

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door de apparaten, dan is de installatie het probleem. Indien dat het geval is, kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om het probleem voor u op te lossen. Begin er niet zelf aan want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.


breda-elektricien.nl, 21 maart 2024

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1962

Wij helpen u graag verder!