Teamfoto Nastronic
Inductie kookplaat installeren Breda Wij staan in Breda voor u klaar!
Een Elektricien
Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam

Inductie kookplaat installeren Breda

Denkt u eraan om van gaskoken over te stappen op elektrisch? Alles begint bij het installeren van een elektrische kookplaat, natuurlijk. De meest gekozen optie is het gebruik van een inductiekookplaat.

Schakel gerust een van onze elektriciens van Nastronic in voor het installeren van uw inductie kookplaat. Onze vakbekwame monteurs kennen het aansluiten van elektrische kookplaten in Breda als geen ander. Neem telefonisch contact op via 085 106 1962 of stuur een bericht in het contactformulier op de website.

Inductie koken in Breda

Bij het overgaan op inductie koken in Breda is het essentieel om bepaalde aspecten in gedachten te houden. Het is essentieel om inductie pannen aan te schaffen die kunnen worden verwarmd door middel van magnetisme. Bij de installatie van de kookplaat is het noodzakelijk dat een elektricien zorgt voor een perilex aansluiting waarop deze kan worden aangesloten.

Veel mensen vinden de voordelen van inductie koken doorslaggevend om de overstap te maken van gas naar elektrisch koken. Alleen tussen de plaat en de pan vindt de warmteontwikkeling plaats door het magnetische veld bij inductie koken. Dit brengt verschillende positieve bijwerkingen met zich mee:

Inductie koken zorgt voor een rendement van 80 tot 90 procent door het minimaal warmteverlies, wat aanzienlijk efficiënter is dan koken op gas. Daarnaast zorgt een inductieplaat ervoor dat u na het koken snel en eenvoudig kunt schoonmaken doordat deze snel afkoelt. Dit verkleint ook het risico op brandwonden door onbedoelde aanraking aanzienlijk.

Nastronic: úw partner in duurzaamheid

Met ruime ervaring in het vak, helpen de elektriciens van Nastronic u met advies en ondersteuning bij het aanschaffen en monteren van een inductie kookplaat in Breda. Onze ervaring stelt ons in staat om nauwkeurig te beoordelen wat uw huis nodig heeft en wat financieel haalbaar is. Wij voeren graag alle benodigde aanpassingen in de elektra en groepenkasten voor u uit.

Met de nieuwe kookplaat kunt u gelijk aan de slag en hoeft u geen dag zonder kookmogelijkheid te zitten. Bij uw volgende stappen richting gasloos leven staat Nastronic voor u paraat. Bel naar 085 106 1962 of laat ene bericht achter in het contactformulier.

Inductie kookplaat vervangen

Gemiddeld gaat een inductie kookplaat zo'n 10 tot 15 jaar mee voordat vervanging nodig is. Al enkele jaren worden inductie kookplaten aangeschaft ter vervanging van de gaskookplaat. Mocht u denken dat het tijd is om uw kookplaat te vervangen, dan is dat heel normaal.

De ontwikkelingen op het gebied van inductie koken zitten niet stil. Bij Nastronic houden de elektriciens zich constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent gasloos koken. Wilt u graag uw inductie kookplaat in Breda laten vernieuwen?

Belt u gerust naar Nastronic op 085 106 1962 voor meer informatie. Onze medewerkers assisteren u met plezier bij de vervanging van uw inductie kookplaat en helpen u kiezen voor het optimale model in uw geval. Via het contactformulier kunt u contact met ons opnemen, wij zullen snel antwoorden.

Laat de installatie van uw inductiekookplaat in Breda over aan de elektriciens van Nastronic.

Soorten inductie kookplaten

Wanneer u een inductiekookplaat uitzoekt, kunt u kiezen uit verschillende opties en varianten. Bij het maken van uw keuze staat Nastronic graag voor u klaar met advies en expertise. Ter verduidelijking van uw oriëntatie, noemen we hier een aantal mogelijke keuzes:

Er zijn inductie kookplaten die niet afhankelijk zijn van 3-fasenstroom of 'krachtstroom’. Voor wie elektrisch wil koken maar nog geen krachtstroom wil regelen, kan een 1-fase inductie kookplaat een oplossing bieden. Besef dat deze kookplaten minder kracht hebben.

Een alternatieve overweging is of u gaat voor een ingebouwde inductie kookplaat of een zelfstandig apparaat. Een ingebouwde inductie kookplaat oogt stijlvol in uw keukenblad, maar is niet makkelijk verplaatsbaar. Een mogelijkheid is om te opteren voor een inductiefornuis, zodat u gelijk een oven ter beschikking heeft.

Bij de verschillende inductie kookplaten is het aantal kookzones van groot belang om rekening mee te houden. Kies uit een standaard selectie van 1, 2 of 4 pits inductie kookplaten voor uw nieuwe keuken. Indien u de volledige ervaring van inductie koken wilt hebben, kunt u ook gaan voor een flex-inductie kookplaat.

Het mooie van flexibele inductiekookplaten is dat de ruimte voor de pan altijd groot genoeg is, ongeacht de locatie. Indien u slechts één grote pan gebruikt, kunt u die in het midden zetten. Als er plotseling een extra pan nodig is, dan is het eenvoudig om de grote pan een beetje opzij te zetten zodat er ruimte ontstaat.

Inductie kookplaat aansluiten Breda

Heeft u al besloten om voor een inductie kookplaat te gaan en wilt u deze laten aansluiten in Breda? De elektriciens van Nastronic staan voor uw klaar! We zullen ervoor zorgen dat u altijd kunt blijven koken zonder dat uw kookplaat stopt.

Heeft u onmiddellijk hulp nodig bij het aansluiten van uw inductie kookplaat in Breda? Bent u nog in twijfel? Neem gerust contact met ons op via 085 106 1962 of vul het contactformulier in. Een van onze medewerkers komt zo snel mogelijk terug op uw aanvraag.

Krachtstroom?

Het hebben van 'krachtstroom' in huis voor elke inductie kookplaat is niet altijd essentieel, zoals hierboven aangegeven. Het is echter wel essentieel voor inductie kookplaten met hoger vermogen. Voor het bedienen van grote apparatuur in uw woning is krachtstroom een onmisbare toevoeging.

Bij Nastronic krijgt u niet alleen hulp bij de aanschaf en installatie van uw kookplaat, maar ook deskundig advies op maat. Als u krachtstroom wilt installeren in uw woning, staan wij van Nastronic voor u klaar om u te helpen. Zowel het tot stand brengen van de juiste verbindingen als het uitvoeren van de aanpassingen in de groepenkast.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de verschillen tussen keramisch koken en inductie koken?

Er zijn twee dominante soorten elektrische kookplaten: keramisch en inductie. Verwarmingselementen zorgen voor warmte bij een keramische kookplaat, terwijl een inductie kookplaat de hitte opwekt met magnetisme.

Moet ik krachtstroom hebben voor het gebruik van een inductiekookplaat?

Bij inductie kookplaten met een vermogen hoger dan 3600 watt is krachtstroom vereist. De meeste inductiekookplaten die momenteel op de markt zijn, zijn van het standaard type, maar 1-fase inductiekookplaten zijn ook beschikbaar.

Nastronic staat voor u klaar in Breda
Over ons

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1962

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nastronic

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het nu gaat om het vervangen van groepenkasten of het aanleggen van kookgroepen, wij staan voor u klaar. Daarnaast bieden wij ook deskundig advies voor het maken van de juiste keuzes in huis. Twijfelt u bijvoorbeeld welk product het beste bij u past, zoals welk type inductieplaat of welke laadpaal, dan helpen wij u graag verder.


Naast onze specialisatie in elektra, zijn wij ook bedreven in het uitvoeren van verschillende soorten klussen. Heeft u interesse in andere soorten werkzaamheden? Dan komen wij graag bij u langs voor een eventuele opname en bespreken we de mogelijkheden.


Onze diensten zijn beschikbaar in de regio Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.


VCA,NEN 3140

Reviews van Nastronic

Door M.V.D.V
Op 12 juli 2023
10

Inductiefornuis laten aansluiten, was eigenlijk een fornuis voor krachtgroep maar is vakkundig omgezet zodat hij op een kookgroep werkt. Apparaat werkt super en was snel gedaan. Erg tevreden!

Door D.M
Op 7 juli 2023
10

Onze inductieplaat is dezelfde dag nog geïnstalleerd. Zeer goed geholpen en vriendelijke man!

Door M
Op 1 juli 2023
10

Snel en vakkundig geplaatst. Top.

Door B.W
Op 30 juni 2023
8

Keurige reactie na plaatsing van de klus (perilex aansluiting fase 2 plaatsen). Telefonische contacten gingen daarna goed. Klus keurig (en snel) gedaan.

Door A
Op 8 juni 2023
10

Reageert snel en is duidelijk. Werkt heel netjes! Is erg vriendelijk. Zou Nastronic zeker aanraden aan familie en vriendenn

Door B
Op 6 juni 2023
10

The job has been done properly. Great communication , always on time He even took the time to give me his advice on which induction cooktop to buy. I would definitely recommend him ! Thanks again

Door T.M
Op 6 juni 2023
10

Aardige man,werkte netjes en snel,extra werk werd niet gerekend,gewoon het afgesproken bedrag,zou hem aan bevelen

Door S
Op 2 juni 2023
10

Hele vriendelijke man, met verstand van zaken. Snel en netjes gewerkt en nadat hij klaar was kregen we nog een uitleg hoe de inductie plaat werkt. Wat een topper

Door S
Op 31 mei 2023
10

Begripvolle zaak. Aanrader.

Door R
Op 26 mei 2023
10

Nette jongeman die zijn afspraak nakomt en kennis van zaken heeft. Hij heeft netjes onze kookplaat vervangen door een inductie kookplaat, verschillende keren alles doorgemeten en alles gecontroleerd op werking. Nog wat extra informatie gegeven. Ik kan hem zeker aanbevelen 👍

Door R.D
Op 14 mei 2023
10

Keurige jongen, vriendelijk attent Afspraak nagekomen, en een vakman!! Eductiekookplaat geplaatst, werkblad vermaakt, nieuwe groep geplaatst, 4nieuwe spotjes in koof geplaatst, dik tevreden! Nogmaals bedankt Nasser, Gr Richard

Door E
Op 13 mei 2023
6

Heel vriendelijke man die een duidelijke prijs voorstelde en het voor die prijs heeft gedaan. Ook fijn dat hij snel beschikbaar was. Had de opdracht niet helemaal goed gelezen, waardoor werkzaamheden werden verricht die niet nodig waren. Vervolgens wel netjes opgelost, dus wel tevreden.

Door K
Op 11 mei 2023
10

Wat een bijzonder snelle service! Bij de aansluiting van de Kookgroep moest onverwachts iets kleins aangepast worden. Direct gedaan en de klus geklaard. Naast zijn goede werk ook een gezellig vakman. Bedankt!

Door V
Op 10 mei 2023
10

Hele fijne mensen en snel goed en betaalbaar geregeld

Door R
Op 5 mei 2023
10

Goede elektricien die zijn kennis paraat heeft, houdt aan afspraken en netjes werkt. Bij volgende klus zal ik hem weer benaderen.

Door A
Op 2 mei 2023
10

Goede communicatie, komt afspraken na, werkt netjes. Tevreden met eindresultaat.

Door C
Op 29 april 2023
6

Redelijk werk geleverd en op afspraak gekomen. Dit was beter dan eerder klusser vanuit werkspot. Bedrijven vanuit werkspot werken niet met factuur nog in deze tijd. Ik neem aan dat met factuur duurder wordt dan een erkend bedrijf. Voor de rest is nastronic wel een aardige jongen en komt zijn afspraak na.

Door T
Op 26 april 2023
10

Top service!!!!!!

Door E
Op 24 april 2023
10

In een woord: TOP! Al direct in het eerste bericht van Nastronic werd er meegedacht over hoe mijn situatie het beste kon worden aangepakt. Ik ging van inbouw gaskookplaat naar inductie en de klus ging om het uitbreiden van de groepenkast en doortrekken van een kabel en een perilex stopcontact aanleggen. Nastronic kwam direct met een net prijsvoorstel, en stelde daarbij voor om ook de inductie plaat te installeren en aan te sluiten. Ik was ervan uit gegaan dat ik hier later nog iemand apart voor zou moeten laten komen. Maar Nastronic maakte het voor mij heel makkelijk om aan all-in-one oplossing aan te bieden. Heerlijk. Communicatie verliep vlot en soepel. En de uiteindelijke aanleg van het geheel, inclusief de kabel trekken onder de grond, en het installeren van de inductieplaat was snel voor elkaar. Zelfs toen bleek dat het bestaande gat in het stenen aanrechtblad 1cm te klein was, kon Nastronic dit direct verhelpen door het gat wat groter te slijpen. Dubbel en dwars 5 sterren!

Door D
Op 23 april 2023
10

Heel nette vakman, weet wat hij doet. Liep tegen een klein issue aan in mijn meterkast. Hierdoor liepen de kosten een klein beetje op. Hij heeft dit niet van te voren kunnen weten. Heeft dit in overleg opgelost. Al met al dik tevreden. Kan deze vakman van harte aanbevelen.