Laatste reviews van onze elektriciens
Er zijn op dit moment geen reviews beschikbaar

Advies bij overbelasting van de elektriciteit

Een Elektricien
een van onze vakspecialisten: uw ervaren elektricien in Breda

Het maximale vermogen dat elke groep in de groepenkast kan leveren is 3. 600 WattAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer dan het maximale vermogen?Als gevolg hiervan zullen de stoppen uitschakelen wanneer alle apparaten tegelijkertijd in werking zijn

Als het gevraagde vermogen hoger is dan het maximaal toegestane vermogen, kan de groep overbelast raken. Als er sprake is van één groot apparaat dat meer stroom nodig heeft dan er geleverd kan worden, kan dit leiden tot overbelasting van de groep. Wanneer de elektriciteit overbelast is, kan dit leiden tot brandgevaar omdat de draden en stekkers warm worden.

Om dit te voorkomen slaat de groep daarom automatisch uit als het maximum is bereikt. Deze beveiliging voorkomt overbelasting en zorgt zo voor extra veiligheid. Als u overbelasting wilt voorkomen, kunt u dit doen door extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Kies voor veilig koken met een inductie kookplaat

Een energiebewuste keuze voor elektrisch koken is inductie. Deze plaat verbruikt in verhouding veel stroom, maar verspilt nauwelijks energie tijdens het koken. In tegenstelling tot gas, waarbij er veel meer gas verloren gaat, wordt er bij inductie nauwelijks energie verspild.

Laat een gecertificeerde elektricien uw groepenkast aanpassen bij plaatsen van zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen op uw dak wilt laten plaatsen, kan het soms vereist zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er uitbreiding van de groepenkast nodig is, hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort. Een veelvoorkomend misverstand is dat het aantal panelen bepaalt of uw groepenkast moet worden uitgebreid, terwijl het in werkelijkheid het type omvormer is dat dit bepaalt.

Laat de groepenkast vervangen of uitbreiden door een gecertificeerde professional

Heeft u met enige regelmaat last van stroomstoringen als gevolg van overbelasting op uw groepenkast?Dan is het verstandig deze te laten uitbreiden door een gecertificeerde elektricien. Ga hier nooit zelf mee aan de slag, dit omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.


breda-elektricien.nl, 28 juni 2024

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1962

Wij helpen u graag verder!