Teamfoto Nastronic
Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam

NEN-keuring Breda

Heeft u een betrouwbare partij nodig voor het uitvoeren van uw NEN-keuring in Breda? Bij Nastronic vindt u de juiste expertise voor uw NEN-keuring. Onze monteurs voeren de keuring professioneel uit en kunnen meteen eventuele problemen verhelpen.

Wat is een NEN-keuring?

Er vinden regelmatig NEN-keuringen plaats om de veiligheid van installaties en apparatuur te controleren. De meeste NEN-keuringen hebben een zakelijke betrekking, zoals de NEN-3140. Tevens wisselt het tussen laagspanning, namelijk NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

De NEN-1010 is voornamelijk van belang voor de normering in particuliere huizen. Met onze kennis als elektricien garanderen wij dat Nastronic vlot en deskundig wordt uitgevoerd. Neem gerust contact op via 085 106 1962 voor een afspraak.

NEN-1010 keuring in Breda

Bij de NEN-1010 keuring worden bestaande elektrische installaties op laagspanning gecontroleerd. Alle installaties in een normale woning vallen hier ook onder. De focus van de NEN-1010 normen ligt op het waarborgen van veiligheid en het minimaliseren van gevaren als brand en elektrische schokken.

Bij inspecties en keuringen voor projectafwerkingen is het gebruikelijk om deze norm te volgen. Bij inspecties van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een koopwoning, wordt altijd deze norm gevolgd. Sinds jaar en dag is de NEN-1010 de standaard in de laagspanning, en de meeste installaties zullen voldoen aan deze norm.

Naast de NEN-1010 is er ook de NEN-4010 norm, die eigenlijk een gebruiksvriendelijkere versie van de NEN-1010 is. De NEN-4010 norm wordt niet gebruikt als standaard voor keuringen. Met als voornaamste doel om de NEN-1010 installatie normen toegankelijker te maken voor monteurs is deze norm ontwikkeld.

NEN-3140 keuring in Breda

De keuringen volgens de NEN-3140 zijn voornamelijk gericht op bedrijfsprocessen en dienen om aan te tonen dat een werkgever aan de noodzakelijke vereisten voldoet. De voorschriften van de NEN-3140 zijn specifiek bedoeld voor de ingebruikname van nieuwe installaties. Bij het plaatsen van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen, zijn deze voorschriften van cruciaal belang.

Normaal gesproken hebben consumenten niet veel te maken met NEN-3140 keuringen. Deze periodieke keuring uitvoeren is voor werkgevers een echte meerwaarde. Bij Nastronic bent u verzekerd van professionele inspecties van uw installaties conform de NEN-3140 normen.

NEN-3140 keuringen zijn voornamelijk bedoeld voor bedrijfsvoering en zijn bijvoorbeeld cruciaal om aan te tonen dat een werkgever aan de geldende normen voldoet. Bij de NEN-3140 gaat het met name om de correcte afhandeling van nieuwe installaties. Het is ook essentieel om deze te respecteren bij de installatie van zwaardere elektronische apparaten in huis, zoals zonnepanelen.

Gewoonlijk zullen consumenten niet regelmatig te maken krijgen met NEN-3140 keuringen. Maar als werkgever is het periodiek laten uitvoeren van deze keuring van cruciaal belang. Dientengevolge zijn de elektriciens van Nastronic beschikbaar om uw installaties te inspecteren volgens de NEN-3140 voorschriften.

Nastronic in Breda kan u helpen bij het aanleggen van krachtstroom!

Wanneer een NEN-keuring?

Als particulier is het laten uitvoeren van een NEN-keuring met name nodig wanneer u ingrijpende veranderingen laat maken in uw elektrische installatie. Het installeren van krachtstroom of extra groepen vereist een keuring. Het laten uitvoeren van een keuring is aan te bevelen wanneer u een nieuwe woning aanschaft.

Werkgevers hebben baat bij het laten keuren van installaties volgens de NEN-normen op regelmatige basis. Met behulp van deze keuringen kunt u aantonen dat u altijd voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Ook draagt dit bij aan uw status bij bepaalde verzekeringsmaatschappijen en verbetert u de veiligheid voor uw medewerkers en klanten.

Schakel Nastronic in voor uw NEN-keuring

Bij ons kunt u rekenen op bekwame vaklui die u kunnen helpen met het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Ons team van deskundige vakmensen kan u begeleiden bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. U kunt rekenen op een installatie die veilig en efficiënt werkt.

Als u een inspectie wilt inplannen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Aarzel niet en bel ons op 085 106 1962 voor overleg. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan ons contactformulier in op de website.

Veel gestelde vragen

Heb ik altijd een NEN-keuring nodig? Het is niet verplicht om een NEN-keuring te laten uitvoeren in Nederland. Denk eraan dat verzekeraars een keuring kunnen vereisen voor deelname, wat de veiligheid van uw installaties bevordert.

Als de elektra in mijn woning wordt afgekeurd, wat kan ik dan doen?

Als de inspectie wordt afgekeurd, dienen er correcties te worden gemaakt in de elektrische installatie. Laat dit gerust over aan de vakmensen van Nastronic.

Wie mag NEN-keuringen uitvoeren?

NEN-keuringen mogen worden uitgevoerd door een NEN keurmeester. Dit betreft een persoon die gecertificeerd is voor de specifieke NEN norm die gekeurd moet worden.

Kunt u controleren of een NEN-certificaat geldig is?

U heeft de mogelijkheid om NEN-certificaten op echtheid en geldigheid te controleren. Door de QR-code op het NEN certificaat te scannen, kunt u controleren of het klopt.


Nastronic staat voor u klaar in Breda
Over ons

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1962

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Nastronic

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het nu gaat om het vervangen van groepenkasten of het aanleggen van kookgroepen, wij staan voor u klaar. Daarnaast bieden wij ook deskundig advies voor het maken van de juiste keuzes in huis. Twijfelt u bijvoorbeeld welk product het beste bij u past, zoals welk type inductieplaat of welke laadpaal, dan helpen wij u graag verder.


Naast onze specialisatie in elektra, zijn wij ook bedreven in het uitvoeren van verschillende soorten klussen. Heeft u interesse in andere soorten werkzaamheden? Dan komen wij graag bij u langs voor een eventuele opname en bespreken we de mogelijkheden.


Onze diensten zijn beschikbaar in de regio Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.


VCA,NEN 3140

Reviews van Nastronic

Door M.V.D.V
Op 12 juli 2023
10

Inductiefornuis laten aansluiten, was eigenlijk een fornuis voor krachtgroep maar is vakkundig omgezet zodat hij op een kookgroep werkt. Apparaat werkt super en was snel gedaan. Erg tevreden!

Door D.M
Op 7 juli 2023
10

Onze inductieplaat is dezelfde dag nog geïnstalleerd. Zeer goed geholpen en vriendelijke man!

Door M
Op 1 juli 2023
10

Snel en vakkundig geplaatst. Top.

Door B.W
Op 30 juni 2023
8

Keurige reactie na plaatsing van de klus (perilex aansluiting fase 2 plaatsen). Telefonische contacten gingen daarna goed. Klus keurig (en snel) gedaan.

Door A
Op 8 juni 2023
10

Reageert snel en is duidelijk. Werkt heel netjes! Is erg vriendelijk. Zou Nastronic zeker aanraden aan familie en vriendenn

Door B
Op 6 juni 2023
10

The job has been done properly. Great communication , always on time He even took the time to give me his advice on which induction cooktop to buy. I would definitely recommend him ! Thanks again

Door T.M
Op 6 juni 2023
10

Aardige man,werkte netjes en snel,extra werk werd niet gerekend,gewoon het afgesproken bedrag,zou hem aan bevelen

Door S
Op 2 juni 2023
10

Hele vriendelijke man, met verstand van zaken. Snel en netjes gewerkt en nadat hij klaar was kregen we nog een uitleg hoe de inductie plaat werkt. Wat een topper

Door S
Op 31 mei 2023
10

Begripvolle zaak. Aanrader.

Door R
Op 26 mei 2023
10

Nette jongeman die zijn afspraak nakomt en kennis van zaken heeft. Hij heeft netjes onze kookplaat vervangen door een inductie kookplaat, verschillende keren alles doorgemeten en alles gecontroleerd op werking. Nog wat extra informatie gegeven. Ik kan hem zeker aanbevelen 👍

Door R.D
Op 14 mei 2023
10

Keurige jongen, vriendelijk attent Afspraak nagekomen, en een vakman!! Eductiekookplaat geplaatst, werkblad vermaakt, nieuwe groep geplaatst, 4nieuwe spotjes in koof geplaatst, dik tevreden! Nogmaals bedankt Nasser, Gr Richard

Door E
Op 13 mei 2023
6

Heel vriendelijke man die een duidelijke prijs voorstelde en het voor die prijs heeft gedaan. Ook fijn dat hij snel beschikbaar was. Had de opdracht niet helemaal goed gelezen, waardoor werkzaamheden werden verricht die niet nodig waren. Vervolgens wel netjes opgelost, dus wel tevreden.

Door K
Op 11 mei 2023
10

Wat een bijzonder snelle service! Bij de aansluiting van de Kookgroep moest onverwachts iets kleins aangepast worden. Direct gedaan en de klus geklaard. Naast zijn goede werk ook een gezellig vakman. Bedankt!

Door V
Op 10 mei 2023
10

Hele fijne mensen en snel goed en betaalbaar geregeld

Door R
Op 5 mei 2023
10

Goede elektricien die zijn kennis paraat heeft, houdt aan afspraken en netjes werkt. Bij volgende klus zal ik hem weer benaderen.

Door A
Op 2 mei 2023
10

Goede communicatie, komt afspraken na, werkt netjes. Tevreden met eindresultaat.

Door C
Op 29 april 2023
6

Redelijk werk geleverd en op afspraak gekomen. Dit was beter dan eerder klusser vanuit werkspot. Bedrijven vanuit werkspot werken niet met factuur nog in deze tijd. Ik neem aan dat met factuur duurder wordt dan een erkend bedrijf. Voor de rest is nastronic wel een aardige jongen en komt zijn afspraak na.

Door T
Op 26 april 2023
10

Top service!!!!!!

Door E
Op 24 april 2023
10

In een woord: TOP! Al direct in het eerste bericht van Nastronic werd er meegedacht over hoe mijn situatie het beste kon worden aangepakt. Ik ging van inbouw gaskookplaat naar inductie en de klus ging om het uitbreiden van de groepenkast en doortrekken van een kabel en een perilex stopcontact aanleggen. Nastronic kwam direct met een net prijsvoorstel, en stelde daarbij voor om ook de inductie plaat te installeren en aan te sluiten. Ik was ervan uit gegaan dat ik hier later nog iemand apart voor zou moeten laten komen. Maar Nastronic maakte het voor mij heel makkelijk om aan all-in-one oplossing aan te bieden. Heerlijk. Communicatie verliep vlot en soepel. En de uiteindelijke aanleg van het geheel, inclusief de kabel trekken onder de grond, en het installeren van de inductieplaat was snel voor elkaar. Zelfs toen bleek dat het bestaande gat in het stenen aanrechtblad 1cm te klein was, kon Nastronic dit direct verhelpen door het gat wat groter te slijpen. Dubbel en dwars 5 sterren!

Door D
Op 23 april 2023
10

Heel nette vakman, weet wat hij doet. Liep tegen een klein issue aan in mijn meterkast. Hierdoor liepen de kosten een klein beetje op. Hij heeft dit niet van te voren kunnen weten. Heeft dit in overleg opgelost. Al met al dik tevreden. Kan deze vakman van harte aanbevelen.