Teamfoto Nastronic
Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam

Groepenkast installeren Breda

Bij Nastronic bent u aan het juiste adres voor het professioneel plaatsen of vervangen van een groepenkast in Breda. Onze ervaren monteurs helpen u van A tot Z met het uitzoeken, aanschaffen en plaatsen van een nieuwe groepenkast. Laat ons u ondersteunen bij het bepalen van het aantal benodigde stroomgroepen en de eventuele noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Bent u van plan om een nieuwe groepenkast te laten installeren in Breda? Voel u welkom om contact op te nemen met een van onze medewerkers om alle mogelijke opties te overlopen. Heeft u vragen? Aarzel niet om ons te bellen op 085 106 1962 of ons contactformulier op de website in te vullen.

Een extra groep aanleggen in de meterkast? Nastronic komt u helpen!
Nastronic helpt in Breda en omgeving met groepenkast-werkzaamheden.

Soorten groepenkasten

In de wereld van elektriciteit zijn er meestal twee soorten groepenkasten te vinden. Een enkelfasige groepenkast tegenover een driefasige groepenkast. Maar wat maakt deze groepenkasten verschillend van elkaar en welke heeft u eigenlijk nodig?

Mogelijk klinken de termen 1-fase en 3-fase stroom u bekend in de oren. Het ‘reguliere’ 1-fase stroom is normaliter voldoende voor het gebruik van huis-tuin en keuken apparatuur. Voor inductiekookplaten, laadpalen en andere grote energievreters is het gebruik van het zwaardere 3-fase stroom vereist.

Wanneer u van plan bent om deze grote stroomgebruikers in huis te halen, is een 3-fase groepenkast de juiste optie. Indien dit niet in uw straatje past, dan is een 1-fase aansluiting vaak afdoende en tevens voordeliger. Onze monteurs adviseren u op basis van hun expertise en ervaring voor het beste advies.

Oude stoppenkast vervangen Breda

Het komt regelmatig voor dat oudere huizen nog zijn uitgerust met een ouderwetse stoppenkast. Voor een stoppenkast in Breda typeren grote ronde stoppen, in tegenstelling tot schakelaars op moderne groepenkasten. Als een stop uitvalt, is het noodzakelijk om deze te vervangen om de stroomgroep weer te laten functioneren.

Indien u nog een oude stoppenkast in huis hebt, wordt meestal aangeraden om deze te vervangen door een groepenkast. Het risico op brand is over het algemeen kleiner bij groepenkasten dan bij stoppenkasten. Naarmate de stoppenkast ouder wordt, neemt het risico op problemen toe.

Denkt u aan het laten vervangen van uw stoppenkast in Breda door een actuele groepenkast? Heeft u vragen over de mogelijkheden en kosten bij Nastronic? Laat het ons weten en wij helpen u graag verder! Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 085 106 1962 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Breda

Het kan voorkomen dat de groepenkast in uw woning vervangen moet worden, zelfs als er al een is. De groei van ons huiselijk stroomnetwerk is een gevolg van alle snelle ontwikkelingen. Het is van vitaal belang dat de groepenkast, als fundament van de stroomvoorziening in uw woning, evolueert met deze ontwikkelingen.

Als uw oude woning renovaties ondergaat, zoals het installeren van zonnepanelen, zou het kunnen betekenen dat de groepenkast moet worden vervangen. Bij het upgraden van uw oude woning, bijvoorbeeld met zonnepanelen, of wanneer u de groepenkast aanzienlijk wilt uitbreiden. Echter, als er werkzaamheden worden verricht aan uw elektra en uw groepenkast niet voldoet aan de recente voorschriften.

Bij Nastronic kunt u terecht voor het deskundig plaatsen en vernieuwen van groepenkasten in Breda. Wij helpen u dan ook graag met het inschatten van de noodzaak, het uitzoeken van de juiste groepenkast en de zorgeloze installatie van uw groepenkast. Onze monteurs, met een passie voor hun ambacht, staan klaar om u van dienst te zijn.

Merken van groepenkasten

Diverse merken bieden een breed scala aan groepenkasten aan. Hoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht aan strenge regelgeving voldoen, wordt het toch aangeraden door elke elektricien om te opteren voor een A-merk. Het kan wat meer kosten, maar groepenkasten van A-merken garanderen betrouwbaarheid en maximale veiligheid.

Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider zijn merken die regelmatig terugkomen op groepenkasten in Nederland. Onze elektriciens van Nastronic kennen het assortiment groepenkasten in Nederland en zullen u met plezier adviseren over de ideale optie. Bovendien bieden wij ervaren installatie en snelle ondersteuning bij moeilijkheden.

Veel gestelde vragen

Wat houdt het verschil in tussen een stoppenkast en een groepenkast?

Een stoppenkast is te herkennen aan de grote ronde knoppen, die moeten worden vervangen na kortsluiting of overbelasting. Anders dan bij een stoppenkast, heeft een groepenkast schakelaars die u kunt omzetten om de stroom in of uit te schakelen.

Wat zijn de onderscheidende kenmerken van een meterkast en een groepenkast?

De meterkast is de ruimte waar gas-, water- en elektriciteitsaansluitingen de woning binnenkomen. Vaak bevindt de groepenkast zich in de meterkast.

Kun je zelf de meterkast aanpassen?

Indien de meterkast niet verzegeld is, mag u zonder enig probleem aanpassingen maken. Het aanpassen van verzegelde zaken is voorbehouden aan een monteur met 'zegelrecht'.

Moet je zelf aan de groepenkast sleutelen?

Het is beter om professionele hulp in te schakelen dan zelf aan de groepenkast te werken. Het is gevaarlijk om met stroom te klussen zonder voldoende expertise en ervaring.


Nastronic staat voor u klaar in Breda
Over ons

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1962

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over Nastronic

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het nu gaat om het vervangen van groepenkasten of het aanleggen van kookgroepen, wij staan voor u klaar. Daarnaast bieden wij ook deskundig advies voor het maken van de juiste keuzes in huis. Twijfelt u bijvoorbeeld welk product het beste bij u past, zoals welk type inductieplaat of welke laadpaal, dan helpen wij u graag verder.


Naast onze specialisatie in elektra, zijn wij ook bedreven in het uitvoeren van verschillende soorten klussen. Heeft u interesse in andere soorten werkzaamheden? Dan komen wij graag bij u langs voor een eventuele opname en bespreken we de mogelijkheden.


Onze diensten zijn beschikbaar in de regio Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.


VCA,NEN 3140

Reviews van Nastronic

Door M.V.D.V
Op 12 juli 2023
10

Inductiefornuis laten aansluiten, was eigenlijk een fornuis voor krachtgroep maar is vakkundig omgezet zodat hij op een kookgroep werkt. Apparaat werkt super en was snel gedaan. Erg tevreden!

Door D.M
Op 7 juli 2023
10

Onze inductieplaat is dezelfde dag nog geïnstalleerd. Zeer goed geholpen en vriendelijke man!

Door M
Op 1 juli 2023
10

Snel en vakkundig geplaatst. Top.

Door B.W
Op 30 juni 2023
8

Keurige reactie na plaatsing van de klus (perilex aansluiting fase 2 plaatsen). Telefonische contacten gingen daarna goed. Klus keurig (en snel) gedaan.

Door A
Op 8 juni 2023
10

Reageert snel en is duidelijk. Werkt heel netjes! Is erg vriendelijk. Zou Nastronic zeker aanraden aan familie en vriendenn

Door B
Op 6 juni 2023
10

The job has been done properly. Great communication , always on time He even took the time to give me his advice on which induction cooktop to buy. I would definitely recommend him ! Thanks again

Door T.M
Op 6 juni 2023
10

Aardige man,werkte netjes en snel,extra werk werd niet gerekend,gewoon het afgesproken bedrag,zou hem aan bevelen

Door S
Op 2 juni 2023
10

Hele vriendelijke man, met verstand van zaken. Snel en netjes gewerkt en nadat hij klaar was kregen we nog een uitleg hoe de inductie plaat werkt. Wat een topper

Door S
Op 31 mei 2023
10

Begripvolle zaak. Aanrader.

Door R
Op 26 mei 2023
10

Nette jongeman die zijn afspraak nakomt en kennis van zaken heeft. Hij heeft netjes onze kookplaat vervangen door een inductie kookplaat, verschillende keren alles doorgemeten en alles gecontroleerd op werking. Nog wat extra informatie gegeven. Ik kan hem zeker aanbevelen 👍

Door R.D
Op 14 mei 2023
10

Keurige jongen, vriendelijk attent Afspraak nagekomen, en een vakman!! Eductiekookplaat geplaatst, werkblad vermaakt, nieuwe groep geplaatst, 4nieuwe spotjes in koof geplaatst, dik tevreden! Nogmaals bedankt Nasser, Gr Richard

Door E
Op 13 mei 2023
6

Heel vriendelijke man die een duidelijke prijs voorstelde en het voor die prijs heeft gedaan. Ook fijn dat hij snel beschikbaar was. Had de opdracht niet helemaal goed gelezen, waardoor werkzaamheden werden verricht die niet nodig waren. Vervolgens wel netjes opgelost, dus wel tevreden.

Door K
Op 11 mei 2023
10

Wat een bijzonder snelle service! Bij de aansluiting van de Kookgroep moest onverwachts iets kleins aangepast worden. Direct gedaan en de klus geklaard. Naast zijn goede werk ook een gezellig vakman. Bedankt!

Door V
Op 10 mei 2023
10

Hele fijne mensen en snel goed en betaalbaar geregeld

Door R
Op 5 mei 2023
10

Goede elektricien die zijn kennis paraat heeft, houdt aan afspraken en netjes werkt. Bij volgende klus zal ik hem weer benaderen.

Door A
Op 2 mei 2023
10

Goede communicatie, komt afspraken na, werkt netjes. Tevreden met eindresultaat.

Door C
Op 29 april 2023
6

Redelijk werk geleverd en op afspraak gekomen. Dit was beter dan eerder klusser vanuit werkspot. Bedrijven vanuit werkspot werken niet met factuur nog in deze tijd. Ik neem aan dat met factuur duurder wordt dan een erkend bedrijf. Voor de rest is nastronic wel een aardige jongen en komt zijn afspraak na.

Door T
Op 26 april 2023
10

Top service!!!!!!

Door E
Op 24 april 2023
10

In een woord: TOP! Al direct in het eerste bericht van Nastronic werd er meegedacht over hoe mijn situatie het beste kon worden aangepakt. Ik ging van inbouw gaskookplaat naar inductie en de klus ging om het uitbreiden van de groepenkast en doortrekken van een kabel en een perilex stopcontact aanleggen. Nastronic kwam direct met een net prijsvoorstel, en stelde daarbij voor om ook de inductie plaat te installeren en aan te sluiten. Ik was ervan uit gegaan dat ik hier later nog iemand apart voor zou moeten laten komen. Maar Nastronic maakte het voor mij heel makkelijk om aan all-in-one oplossing aan te bieden. Heerlijk. Communicatie verliep vlot en soepel. En de uiteindelijke aanleg van het geheel, inclusief de kabel trekken onder de grond, en het installeren van de inductieplaat was snel voor elkaar. Zelfs toen bleek dat het bestaande gat in het stenen aanrechtblad 1cm te klein was, kon Nastronic dit direct verhelpen door het gat wat groter te slijpen. Dubbel en dwars 5 sterren!

Door D
Op 23 april 2023
10

Heel nette vakman, weet wat hij doet. Liep tegen een klein issue aan in mijn meterkast. Hierdoor liepen de kosten een klein beetje op. Hij heeft dit niet van te voren kunnen weten. Heeft dit in overleg opgelost. Al met al dik tevreden. Kan deze vakman van harte aanbevelen.